• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Over slakken van Slow Escargots

Slow Escargots kweekt drie soorten slakken, waaronder de wijngaardslak. Deze grote slak is over het algemeen de bekendste escargot. Slow Escargots kweekt daarnaast ook de segrijnslak en diens grotere broer: de grote segrijnslak. 

Nog even over de voordelen van het eten van slakken. Slow Escargots gelooft stellig dat slakkenvlees een verantwoorde keuze is. Escargots zijn caloriearm, maar zitten bomvol eiwit, calcium, fosfaat, magnesium en koper. En door de duurzame manier waarop Slow Escargots werkt, is er ook in het kweekproces nauwelijks tot geen belasting voor het milieu. Uiterst gezond, overheerlijk voedsel zonder de carbon footprint. Escargots zijn dus een ware superfood.

Wijngaardslak: de beroemdste en grootste slak

Als je in Frankrijk escargots bestelt, is de kans groot dat je deze slak voor je neus krijgt: de wijngaardslak. Sommige mensen denken zelfs dat deze escargot de enige slak is die eetbaar is. Dit is natuurlijk niet zo. 

De wijngaardslak komt oorspronkelijk uit zuidelijk en centraal Europa, maar komt inmiddels ook in Nederland voor waar de soort de grootste inheemse huisjesslak is. Een volwassen slak kan wel zo’n veertig gram wegen. 

De andere slakken van Slow Escargots

Maar Slow Escargots kweekt naast de wijngaardslak ook de segrijnslak en de grote segrijnslak. Deze escargots worden ook wel respectievelijk Petit gris en Gros gris genoemd. 

Segrijnslakken hebben een bruin huisje met donkere spiraalbanden. Ze komen eigenlijk overal voor, ondanks de bijnaam Escargot de Provence. Een volwassen dier kan zo’n tien tot vijftien gram wegen.

De Gros Gris of grote segrijnslak is hier de grote broer van. Het heeft een lichtbruin huisje met bruine spiraalbanden. Hij is ongeveer even groot als de wijngaardslak. Volgens chef-koks is deze escargot een ware smaaksensatie. 

Op zoek naar een andere soort escargot? Of benieuwd naar wat Slow Escargots voor u kan betekenen? Neem voor meer informatie contact op met Lennard ter Hall via lennard@slowescargots.nl

Direct escargots kopen? Klik hier!