• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Slakken kweken met geduld

Slow Escargots neemt bij het slakken kweken het natuurlijke ritme van de dieren als uitgangspunt. Dit begint in de kassen zelf. Slakkenkweker Lennard ter Hall heeft hier een omgeving gecreëerd waar slakken zich van nature thuis voelen. Er zijn geen kunstmatige licht- of warmtebronnen, zodat de slakken zich gedragen zoals ze zich in de vrije natuur gedragen. Ze slapen overdag en zijn vooral ’s nachts actief. 

Bij deze natuurlijke wijze van slakken kweken hoort ook respect voor de winterslaap. Slakken trekken zich in de koude maanden terug in hun huisjes en komen pas in de lente weer tevoorschijn. Dan last slakkenkwekerij Slow Escargots simpelweg zelf ook een pauze in. De verkoop van producten gaat in die periode overigens gewoon door. 

Natuurlijke dosis vitaminen voor de slakken

Bij het kweken van slakken is het natuurlijk belangrijk dat de dieren sterk en weerbaar zijn. Zeker als je zoals Slow Escargots geen gebruik wilt maken van onnatuurlijke hulpmiddelen. Daarom verrijkt Ter Hall de grond in de kassen met kalk, wat de slakken nodig hebben voor hun huisjes. 

Ander belangrijk onderdeel van het slakken kweken is de voeding. De dieren krijgen dagelijks onbespoten verse bladgroente, maar ook tijm, basilicum en rozemarijn voorgeschoteld. Niet alleen zijn slakken verzot op deze kruiden, het krachtige groen vormt ook een natuurlijke bescherming tegen ziekten. 

Op deze wijze houdt Slow Escargots hormonen, pesticiden en antibiotica buiten de deur. Bovendien: de slakken krijgen door het eten van de kruidenplanten een unieke, verfijnde smaak waardoor ze nóg lekkerder worden.

Slakken kweken: laatste stap

Als de slakken van Slow Escargots volgroeid zijn, kunnen ze naar de klant. De slakken die Lennard ter Hall verkoopt, zijn direct afkomstig van het land. Dit klinkt misschien logisch, maar de meeste slakken die de supermarkt of groothandel verkoopt, zijn ingevroren geweest tijdens transport. 

Slow Escargots doet dit niet, hierdoor en door de natuurlijke manier van slakken kweken hebben haar producten meer smaak en bite. Bovendien zijn ze nog te herkennen als slak. 

Bij Slow Escargots zijn slakken in verschillende vormen te koop: levend of in bouillon, en als enige kwekerij in Nederland verkoopt Slow Escargots ook puur en kakelvers slakkenvlees, zonder toegevoegde smaken. 
Voor de slakken in pot geldt dat ze stijlvol zijn verpakt, waardoor ze ook zeer geschikt zijn als culinair kado voor slakkenliefhebbers.

Neem vooral een kijkje in de webshop

Direct escargots kopen? Klik hier!