Wat heb je nodig:
6 eieren
50 gram crème fraîche
Zout
Peper
6 fijngesnipperde teentjes knoflook
1 eetlepel peterselie (grofgesneden)
1 eetlepel dragon (grofgesneden)
1 geroosterde rode paprika in hele kleine stukjes
1 fijngesneden bosui
800 gram verse escargots (circa 90 minuten gepocheerd in kruiden- en groentebouillon met 1 steranijs)
Boter
8 centiliter Pernod
350 gram korstdeeg (pâte brisée) voor de taartvorm
100 gram geraspte gruyère
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Klop de eieren goed los. En meng ze met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout en voeg de knoflook, peterselie, dragon, rode paprika en bosui toe.
3. Sauteer de gepocheerde escargots een paar minuten in een beetje gezouten boter, flambeer het geheel met de Pernod en laat het afkoelen.
4. Breng het deeg aan in de ingevette taartbodem. Bedek de bodem gelijkmatig met de afgekoelde escargots. En giet het crème fraîche-mengsel hier overheen. Strooit tot slot de gruyère hier overheen.
5. Bak de taart af in de oven, dit duurt zo’n 40 tot 45 minuten.