• Mijn account
    • (X)Inloggen

      Ik ben al klant bij Slow Escargots

      Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

      Wachtwoord vergeten?

      Nog geen klant bij Slow Escargots?

      • Eerdere bestellingen bekijken
      • Automatisch verstuurgegevens ophalen
      • Track je bestelling
      Nieuw bij Slow Escargots

Recepten

Smakelijke tarte aux escargots

Chef-kok Huub Oudshoorn, ambassadeur van Euro-Toques Nederland, maakte een heerlijke tarte aux escargots met onze slakken.

Wat heb je nodig:
6 eieren
50 gram crème fraîche
Zout
Peper
6 fijngesnipperde teentjes knoflook
1 eetlepel peterselie (grofgesneden)
1 eetlepel dragon (grofgesneden)
1 geroosterde rode paprika in hele kleine stukjes
1 fijngesneden bosui
800 gram verse escargots (circa 90 minuten gepocheerd in kruiden- en groentebouillon met 1 steranijs)
Boter
8 centiliter Pernod
350 gram korstdeeg (pâte brisée) voor de taartvorm
100 gram geraspte gruyère

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.   
2. Klop de eieren goed los. En meng ze met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout en voeg de knoflook, peterselie, dragon, rode paprika en bosui toe.
3. Sauteer de gepocheerde escargots een paar minuten in een beetje gezouten boter, flambeer het geheel met de Pernod en laat het afkoelen.
4. Breng het deeg aan in de ingevette taartbodem. Bedek de bodem gelijkmatig met de afgekoelde escargots. En giet het crème fraîche-mengsel hier overheen. Strooit tot slot de gruyère hier overheen.
5. Bak de taart af in de oven, dit duurt zo’n 40 tot 45 minuten.

Heb je ook een lekker, verrassend en bijzonder gerecht met slakken mail het naar: info@slowescargots.nl