• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Recepten

Slakjes met parelgort, gebrande uien en een gepocheerd ei

Zijn de gebakken slakken met beenmerg bevallen? Remco van de Lagemaat van Bistrot du Bac deelt nóg een escargotsrecept uit zijn keuken met Slow Escargots. Deze keer: slakjes met parelgort, gebrande uien en een gepocheerd ei.

Wat heb je nodig:

1 potje slakken

2 zoete uien

100 gr parelgort

3 eieren

1 dl witte wijnazijn

2 dl volle melk

10 blaadjes dragon

1 bosje platte peterselie

4 tenen knoflook

1 eetlepel gesnipperde sjalotjes

2 eetlepels kalfsbouillon

50 gram roomboter

Peper

Zout

Bereiden:

 1. Begin met de parelgort. Zet een pannetje op het vuur en breng deze met een flinke snuf zout op smaak. Kook de parelgort ongeveer in tien minuten gaar en spoel hem daarna koud.
 2. Dan de uien. Stel de oven in op 200 °C. Pof de uien in ongeveer een half uur gaar. De uien moeten zacht zijn als je erin knijpt. Laat ze afkoelen.
 3. Om het persilladeschuim te maken, zet je volle melk op met een snuf zout en drie tenen knoflook. Houd de melk ongeveer een uurtje tegen de kook aan. Hak de peterselie en dragon in de keukenmachine en voeg al draaiende de knoflookmelk toe. Zeef het geheel en zet apart.
 4. Maak de uien schoon door het kontje eraf te snijden en de ui uit zijn velletje te duwen. Snij deze in vieren en haal de lamellen los. Brand de uien dan af met een crème brûlée-brander.
 5. Zo. Dat was de mis-en-place. Om het gerecht af te maken, beginnen we met de parelgrot. Smelt een klontje boter in een steelpannetje en voeg de gekookte parelgort toe. Doe daar de kalfsbouillon bij en laat het rustig inkoken totdat de parelgort lekker plakkerig is.
 6. Zet een tweede steelpannetje op het vuur met de witte wijnazijn en twee deciliter water. Breng aan de kook. Als het water kookt, maak je met een garde een draaikolk in het water. Laat hierin langzaam een ei glijden en zorg dat het water tegen de kook aanblijft. In ongeveer vier minuten heb je een mooi gepocheerd ei.
 7. Zet de persillademelk op het vuur en verwarm tot ongeveer 60 °C. Als deze warm is, kan je hem heel mooi opschuimen met een staafmixer.
 8. Zet een bakpannetje op het vuur met een klontje boter. Als de boter bruist, bak je hierin de slakken met wat knoflook en de gesnipperde sjalotjes.
 9. Om het gerecht af te maken, maak je een mooi eiland van parelgort. Daarop de gebrande uien en gebakken slakjes. Haal voorzichtig het gepocheerd ei uit het water en plaats deze op de slakjes en de uien. Als laatste het groene schuim van de persillademelk op het eitje laten vallen. En voilà. 

En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, ga ook vooral eens de heerlijke gerechten van Remco van de Lagemaat in zijn restaurant Bistrot du Bac uitproberen! Gegarandeerd smullen. 

Heb je ook een lekker, verrassend en bijzonder gerecht met slakken mail het naar: info@slowescargots.nl