• Mijn account
    • (X)Inloggen

      Ik ben al klant bij Slow Escargots

      Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

      Wachtwoord vergeten?

      Nog geen klant bij Slow Escargots?

      • Eerdere bestellingen bekijken
      • Automatisch verstuurgegevens ophalen
      • Track je bestelling
      Nieuw bij Slow Escargots

Recepten

Escargots met schapenkaas en aioli uit de oven

De slakken van Slow Escargots inspireerden chef-kok Jac-Benny Cok om de traditionele receptuur los te laten. Hij maakte een prachtig gerecht voor restaurant La Hermana met escargots, schapenkaas en aioli. Niet ingewikkeld, wel overheerlijk!

Jac-Benny Cok maakte dit heerlijke escargotsrecept met de slakken van slakkenkwekerij Slow Escargots.

Wat heb je nodig: 

9 slakken van Slow Escargots

50 gram tomatenblokjes

¼ rood uitje, gesnipperd

2 tenen knoflook

Olijfolie

Aioli of knoflooksaus

Manchego (schapenkaas uit Spanje)

Zeezout

Rucola of waterkers 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maak een salade met de tomatenblokjes, rode ui, knoflook en een beetje olijfolie.
  3. Snijd de kaas in een aantal dunne plakjes.
  4. Dan de escargots. Leg deze in een schaaltje of pannetje dat in de oven kan. Sprenkel er de gehakte knoflook op en een beetje zeezout. Bedek de slakken met de salade van tomatenblokjes en rode ui. Maak het af met de plakken kaas en de aioli.
  5. Plaats het schaaltje dan in de voorverwarmde oven voor ongeveer acht minuten.
  6. Serveer het gerecht met rucola of waterkers.

Eet smakelijk! En ga ook vooral langs bij La Hermana om de heerlijke gerechten van Jac-Benny te proeven.  

Heb je ook een lekker, verrassend en bijzonder gerecht met slakken mail het naar: info@slowescargots.nl