• Mijn account
    • (X) Inloggen

      Ik ben al klant bij Slow Escargots

      Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

      Wachtwoord vergeten?

      Nog geen klant bij Slow Escargots?

      • Eerdere bestellingen bekijken
      • Automatisch verstuurgegevens ophalen
      • Track je bestelling
      Nieuw bij Slow Escargots

Recepten

Na een bezoek aan slakkenkwekerij Slow Escargots raakte chef-kok Douwe Verschuur van Pollevie geïnspireerd om een gerecht te maken, waarbij de slakken van Lennard ter Hall in hun ogenschijnlijk natuurlijke habitat – een aardetuintje – op het bord verschijnen. Het werd dit recept: escargots gegaard in dashi op een mousse van kastanjechampignons en een hartige crumble van paddenstoelen.

Lees verder

Chef-kok León Mazairac draaide in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten een heerlijk gerecht met de slakken van Slow Escargots in elkaar: ravioli met bier en escargots. Helemaal niet moeilijk om te maken!

Lees verder

De slakken van Slow Escargots inspireerden chef-kok Jac-Benny Cok om de traditionele receptuur los te laten. Hij maakte een prachtig gerecht voor restaurant La Hermana met escargots, schapenkaas en aioli. Niet ingewikkeld, wel overheerlijk!

Lees verder

Zijn de gebakken slakken met beenmerg bevallen? Remco van de Lagemaat van Bistrot du Bac deelt nóg een escargotsrecept uit zijn keuken met Slow Escargots. Deze keer: slakjes met parelgort, gebrande uien en een gepocheerd ei.

Lees verder

Chefkok Remco van de Lagemaat kookt in zijn Franse kookpaleis in Rotterdam de heerlijkste gerechten. Onder meer met de slakken van Slow Escargots. Speciaal voor de slakkenkwekerij deelde hij zijn recept voor gebakken slakken met aardappelpuree, beenmerg, gerookt spek en truffel.

Lees verder

Ingrediënten:
18 slakken in bouillon
spaghetti
2 teentjes knoflook
1 ui
kruiden, zoals bieslook, peterselie en tijm
peper en zout
0,5 dl. rode wijn
50 gr. gerookte spekblokjes
half bekertje crème fraîche olijfolie

Bereiding
Ui snipperen, knoflook persen, kruiden wassen en fijn hakken. De kruiden door de crème fraîche roeren en op smaak brengen met peper en zout. De spaghetti al dente koken en goed laten uitlekken. De olijfolie verhitten en de spekblokjes uitbakken. De ui en de knoflook...

Lees verder

Ingrediënten:
36 slakken in bouillon
1 eetlepel boter
1 fijn gesneden sjalot
1 gekookte aardappel
7,5 dl kippenbouillon
Mespunt kerrie
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1 fijngehakte knoflookteen
2 eetlepels cognac
50 ml koksroom
250 ml slagroom
Mespunt safraanpoeder
Peper en zout

Bereiding
Fruit de sjalot in de boter. Voeg de aardappel, de bouillon, kerrie, peterselie, knoflook en de cognac toe. Breng aan de kook en pureer de soep. Snij de slakken in kleine stukjes. Voeg de koksroom en de...

Lees verder

Ingrediënten:
36 slakken in bouillon
halve liter droge witte wijn
200 gram reepjes doorregen rookspek
Kleine ui
1 teen knoflook
25 gram kruidenboter
Bladpeterselie
Olijfolie

Bereiding
Zet een halve glas wijn apart en laat de slakken 5 minuten in de overige witte wijn koken en laat ze uitlekken. Grill de spekreepjes knapperig en goudbruin en zet ze opzij. Hak de ui en de knoflook fijn en smoor ze in scheutje olijfolie. Schep de slakken en de spekreepjes er door. Giet er een halve glas witte...

Lees verder

Ingrediënten:
18 slakken in bouillon
1 dl melk
5 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
scheut witte wijn
Bladpeterselie
2 teentjes knoflook
Zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven op 160 graden laat de escargots uitlekken en droog ze goed af met keukenpapier. Verhit de friteuse op 175 graden. Dompel de slakken een voor een in de melk, en rol ze dan door de bloem. Dompel de slakken in de hete friteuse en laat ze 1 minuut bakken. Laat de escargots uitlekken en schik ze op een schaal. Zet deze...

Lees verder

Heb je ook een lekker, verrassend en bijzonder gerecht met slakken mail het naar: info@slowescargots.nl