Hij vertelt in dit verhaal onder meer hoe hij van zijn slakkenkwekerij een succesvolle bedrijf wist te maken. “Ik dacht als ik daar één chef overtuig, dan heb ik direct een grotere afzet.”
Ook komt in het artikel aan bod waarom hij partner is geworden van Slow Food Nederland. “Het is voor mij een levenswijze en die probeer ik op verschillende manieren in de praktijk te brengen. Ik zoek verbondjes met gelijkgestemden”, vertelt Lennard in het interview.
Natuurlijk komt ook het unieke kweekproces van Slow Escargots ter sprake, waarbij respect voor het diertje voorop staat. Dus houden de slakken van Lennard gewoon een winterslaap en krijgen ze alle tijd om rustig te groeien. Niet voor niets is het motto van Slow Escargots: ‘Gekweekt met geduld’. Deze aanpak staat in schril contrast met de lage lonen-landen waar escargots “snel opgefokt” worden en de natuurlijke winterslaap al helemaal niet wordt gerespecteerd. Deze overhaastige kweek komt de smaak van de slakken absoluut niet ten goede, weet Lennard. “Daardoor blijft het cliché van rubber in een soep van kruidenboter bestaan.”
Gelukkig heeft hij inmiddels al veel chef-koks weten te overtuigen met zijn smaakvolle escargots. “Met mijn petit- en gros gris’ wil ik mensen inspireren om meer te gaan koken met slakken. Dat doe ik bijvoorbeeld door chefs bij mij op de kwekerij uit te nodigen. Tijdens deze zo geheten jamsessies onderzoeken we nieuwe smaakcombinaties. Dat is echt te gek.”
Lees het gehele interview hier terug.