• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Slow Food Brabant komt langs bij Slow Escargots

Hoog bezoek: Slow Food Brabant komt zaterdag 6 oktober bij onze slakkenkwekerij langs voor een bijzondere excursie. Deelnemers krijgen een rondleiding door de kwekerij én mogen natuurlijk onze heerlijke escargots proeven.

Slow Escargots is nu al 3 jaar lid van deze club, die zich inzet voor goed, clean en eerlijk eten. De Slow Food-beweging bestaat in Nederland uit zo’n negentien lokale communities, die proberen om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor een eerlijk en transparant voedselsysteem.

Zoals de organisatie op haar website schrijft: “We brengen mensen uit de hele voedselketen samen: boeren en tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Met hen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan en we bieden een platform voor veranderaars; mensen die het anders durven te doen met aandacht voor mens, dier én natuur.” 

Slow Escargots voelt zich goed thuis in deze gemeenschap, gezien het logo van de Slow Food-beweging – een slakje – kan dat eigenlijk ook niet anders. Onze slakkenkwekerij werkt op een ontzettend duurzame manier. Wij gebruiken bijvoorbeeld vrijwel geen elektriciteit. Onze slakken eten eigen gekweekte groenten. En nemen ook nog eens nauwelijks ruimte in. En wat levert dat op: een stukje vlees dat bomvol eiwitten en calcium zit. Maar nauwelijks calorieën bevat. Hallo, voedsel van de toekomst. 

Wij vertellen onze vrienden van Slow Food Brabant daar natuurlijk graag meer over. Meer informatie over de excursie van Slow Food Brabant is hier te vinden.