• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Slow Escargots lanceert jus d'escargots

Slow Escargots presenteert maandag 25 september op het exclusieve foodfestival van groothandel Lindenhoff haar jus d’escargots. Oftewel: slakkensaus. Nog meer nieuws: de producten van Slow Escargots zijn vanaf oktober ook bij de exclusieve groothandel te krijgen.

Slakkenkwekerij Lennard ter Hall maakte de jus d’escargots samen met Christian Verweij, fermentatie-expert en schrijver van het boek Verrot Lekker. Het fermenteren van voedsel is weer vol in opkomst, door het gecontroleerd laten ‘verrotten’ van etenswaren ontstaat er immers een compleet nieuwe smaakbeleving. 

Vies? Helemaal niet, producten als yoghurt, bier en koffie ontstaan ook in een fermentatieproces. In Verrot Lekker geeft Verweij veel tips en staan een hele rij recepten die mensen thuis kunnen proberen. Maar zelf experimenteert hij er ook graag op los, dus benaderde hij slakkenkwekerij Slow Escargots of hij niet een paar escargots mocht fermenteren. Het leverde een krachtige saus op: jus d’escargots. 

Slakkenkwekerij Slow Escargots presenteert deze saus op de Lindenhoff Fine Food Farm (LFFF) van Lindenhoff op maandag 25 september. De groothandel uit Baambrugge levert producten van de beste boeren, telers en kwekers direct bij restaurants. Het bedrijf begon ooit als een boerderij die eigen groente en vlees produceerde, maar langzaam groeide het familiebedrijf uit tot een groothandel met veel chef-koks als vaste klanten. Tegenwoordig levert Lindenhoff aan zo’n vijfhonderd restaurants. 

Dat de escargots van Slow Escargots er vanaf oktober bij Lindenhoff te krijgen zijn, maakt het voor veel chef-koks makkelijker. Zij kunnen hun slakken toevoegen aan hun vaste bestelling bij de groothandel. De Lindenhoff Fine Food Farm (LFFF) is op maandag 25 september alleen voor horecaprofessionals toegankelijk, maar op zaterdag 23 en zondag 24 september zijn consumenten ook welkom. Kijk voor kaartjes op de website van Lindenhoff.