• Mijn account
    • (X)Inloggen

      Ik ben al klant bij Slow Escargots

      Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

      Wachtwoord vergeten?

      Nog geen klant bij Slow Escargots?

      • Eerdere bestellingen bekijken
      • Automatisch verstuurgegevens ophalen
      • Track je bestelling
      Nieuw bij Slow Escargots

Slow Escargots in Jamie Oliver Magazine

Slakkenkwekerij Slow Escargots kreeg onlangs bezoek van het Jamie Oliver Magazine. Lennard mocht zelfs een prijsvraag bedenken voor het magazine.

Het magazine was zo enthousiast over het bezoek, dat er zelfs een prijsvraag aan het uiteindelijke artikel werd verbonden.

Het artikel gaat vooral over de natuurgetrouwe, geduldige filosofie van Slow Escargots, waarbij het ritme van de slak centraal staat. Zo benadrukt Lennard ter Hall in het artikel dat hij geen "plofslakken" wil kweken. Ter Hall probeert zich echt in te leven in 'zijn' slakken. 

"Ik geef ze geen antibiotica of mengvoer waardoor ze extra hard groeien. Ik steek juist extra veel geduld en tijd in het proces. Zo respecteer ik de winterslaap in plaats van de slakken voor de gek te houden met kunstmatig licht."

Zijn slakken moeten bovendien de ruimte hebben en mogen zich elke dag te goed doen aan kruiden als tijm en basilicum. Ook omdat zijn escargots hier extra lekker van worden, maar bovendien omdat deze kruiden de dieren een betere weerstand geven tegen ziekten. Immers: dan heb je ook geen antibiotica nodig.  

Kweker Lennard ter Hall mag binnenkort één gelukkig lezer van het Jamie Oliver Magazine uitnodigen voor een persoonlijke rondleiding door de kwekerij. 

Bekijk hier het artikel