• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Slakkenkwekerij werkt samen met Kleinste Soepfabriek

Slakkenkwekerij Slow Escargots is een samenwerking aangegaan met de Kleinste Soepfabriek. Dit betekent dat de producten van Nieuwaalse kwekerij nu nóg biologischer en lekkerder zijn.

Slow Escargots verkoopt – naast levende slakken en puur slakkenvlees – ook voorgegaarde escargots. Zoals: escargots in bouillon en kant-en-klare escargots met kruidenboter. De slakken voor deze producten worden door kweker Lennard ter Hall zorgvuldig voorgegaard in een goed op smaak gemaakte groente- of kippenbouillon, voordat ze verder worden verwerkt in het uiteindelijke product. De Nieuwaalse slakkenkwekerij gebruikt hiervoor sinds kort de biologische bouillons van de Kleinste Soepfabriek.

Voor de voorgegaarde escargots die ook in bouillon worden verkocht, gebruikt Slow Escargots de groentebouillon van de Kleinste Soepfabriek. Een goed op smaak gemaakt product dat letterlijk urenlang op het vuur heeft staan pruttelen. Want: de Kleinste Soepfabriek gelooft net als Slow Escargots in slow food.

De kant-en-klare escargots met kruidenboter van slakkenkwekerij Slow Escargots worden daarentegen voorgegaard in kippenbouillon van de Kleinste Soepfabriek. Deze bouillon is extra geconcentreerd en gemaakt van de kippen van biologische boerderij Arkema. Deze dieren hebben in hun leven veel licht, ruimte en biologisch voer gekregen. En absoluut geen antibiotica.

Verwante bedrijven
De keuze voor de bouillons van de Kleinste Soepfabriek is dus geen gekke keuze. Sowieso gelooft dit Groningse bedrijf net als slakkenkwekerij Slow Escargots heilig in smaak. En: in eerlijke ingrediënten. Alle bouillons, soepen en pesto’s zijn dan ook gemaakt met pure, biologische smaakmakers waarvan de herkomst bekend is. Zo werkt de Kleinste Soepfabriek samen met biologische boerderij Arkema en Do-It in Barneveld, expert in biologische grondstoffen.

Daarnaast vertoont de ontstaansgeschiedenis van de Kleinste Soepfabriek ook nog opvallend veel overeenkomsten met die van slakkenkwekerij Slow Escargots. Ook oprichter Michel Jansen had voordat hij zich op de soepen stortte, tal van beroepen. Van calldienstmedewerker tot vertegenwoordiger van natuurvoedingswinkels. Vergelijkbaar met Lennard ter Hall, die voordat hij met Slow Escargots begon, onder meer een drukkerij runde.

Beide bedrijven zijn in korte tijd snel gegroeid. Slow Escargots mag zich de jongste, maar ook grootste slakkenkwekerij van het land noemen. En de producten van de Kleinste Soepfabriek zijn in de schappen veel supermarkten te vinden.