• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Slakkenkwekerij Slow Escargots in Landinwaarts

Slakkenkwekerij Slow Escargots komt weer op de buis. Voor het programma Landinwaarts van de NTR verdiept presentator en fijnproever Petra Possel zich wekelijks in een culinaire wetenswaardigheid. Voor de eerste aflevering van het seizoen – donderdag 3 september – is dat Slow Escargots.

Landinwaarts wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Het programma besteedt aandacht aan bijzondere verhalen uit de cultuur en traditie van Nederland. De ene keer gaat het over Schokland en waarom Tilburg de lelijkste stad van Nederland wordt genoemd, de andere keer proeft een BN-er een typische Rotterdamse delicatesse gemaakt van koeienuiers en mag Bennie Jolink uitweiden over de schoonheid van de Achterhoek. Een veelzijdig programma dus.

Nieuw in dit seizoen van Landinwaarts is de bijdrage van Petra Possel. Zij is bekend van het culinaire radioprogramma Mangiare van NPO Radio 1. In Landinwaarts heeft ze een eigen rubriek, waarbij ze op zoek gaat naar een bijzonder culinair product.

Op bezoek bij de slakkenkwekerij
In de eerste aflevering verdiept Possel zich dus in de wereld van de escargots. Ze gaat langs bij slakkenkwekerij Slow Escargots in Nieuwaal en praat met Lennard ter Hall over het ontstaan van Slow Escargots. Insteek van Possel is de verhalen achter eerlijk en heerlijk eten te achterhalen. Lennard draait natuurlijk ook een heerlijk gerecht voor haar in elkaar, met de escargots uit zijn biologische slakkenkwekerij.

Nieuwtje: sinds kort is Slow Escargots overigens vastgelegd als merknaam. Dat betekent dat alleen de biologisch gekweekte slakken van slakkenkwekerij Slow Escargots zich daadwerkelijk Slow Escargots mogen noemen.

Het is niet de eerste keer dat slakkenkwekerij Slow Escargots op televisie verschijnt. Begin dit jaar kwam de slakkenkwekerij aan bod in een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde, die inging op de twijfelachtige herkomst van supermarktslakken.

Landinwaarts is te zien op donderdag 3 september om 19:20 uur te zien op NPO2. Later terugkijken kan natuurlijk ook via uitzendinggemist.nl