• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Slakkenkwekerij Slow Escargots aangesloten bij Euro-Toques

Slakkenkwekerij Slow Escargots mag zich sinds maandag officieel Euro-Toques-lid noemen. Onder toeziend oog van burgemeester Van den Bosch, mede-Euro-Toques-lid Luc van Iersel en het bestuur van de restaurantorganisatie werd zijn bedrijf op feestelijke wijze geïnaugureerd.

Slakkenkwekerij Slow Escargots wordt officieel ingelijfd bij Euro-Toques.

Euro-Toques is een organisatie die in 1986 in het leven is geroepen door de beroemde driesterrenchef Paul Bocuse. De Fransman was een voorvechter voor het werken met eerlijke producten, zonder kunstmatige toevoegingen. Hij stelde ook een ‘Code van Eer’ in; de tien belangrijkste regels die iedere kok of restaurateur moet naleven om zich aan te kunnen sluiten bij Euro-Toques.

In die erecode is ondermeer opgenomen dat  de aangesloten koks en restaurateurs gebruik maken van gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Bovendien stelt de organisatie zich ten doel om de verscheidenheid van landelijke en regionale culinaire tradities te respecteren, te behouden en deze culinair te combineren met het hedendaagse.

De toevoeging van slakkenkwekerij Slow Escargots  aan het exclusieve Euro-Toques Nederland is voor de 43-jarige Ter Hall een grote eer. Hij is de eerste kleine producent die zich lid mag noemen van de restaurantorganisatie. Bijzonder, want pas vier jaar geleden begon hij zijn eigen slakkenkwekerij in Nieuwaal.

Inmiddels is zijn bedrijf uitgegroeid tot de grootste slakkenkwekerij van Nederland. Maar liefst vijfhonderdduizend slakken genieten iedere dag van de bijzonder ambachtelijke werkwijze van Ter Hall. Sinds vorig jaar betrekt Ter Hall bovendien een grote kas aan de Kerkstraat, waar hij, speciaal voor de slakken, ook zijn eigen groenten kan verbouwen.

Ambachtelijker is haast ondenkbaar en dat erkent ook het Euro-Toques-bestuur, bij monde van voorzitter Ted Janssen: “Toen we voor het eerst hoorden van de slakkenkwekerij waren we nogal terughoudend met het toekennen van het Euro-Toques-lidmaatschap, omdat we nagenoeg alleen restaurants toelaten. Later hebben we er binnen de organisatie over gediscussieerd, waarna we vrij snel concludeerden dat Lennard’s werkwijze precies datgene is dat Euro-Toques Nederland nastreeft.”

Na die mooie woorden onthulden burgemeester Van den Bosch en voorzitter Janssen onder luid applaus het ereschild, waarna Van den Bosch en Ter Hall beiden een champagnefles sabreerden. Voor de bezoekers was het daarna genieten van de delicatessen die Luc van Iersel, chefkok en eigenaar van La Provence uit Zaltbommel en Euro-Toques-lid met veel liefde had bereid. Daarbij mochten de nodige slakken uiteraard niet ontbreken. Een toepasselijk einde van een historische dag in het leven van Lennard ter Hall en ‘zijn’ Slow Escargots.