• Mijn account
    • (X)Inloggen

      Ik ben al klant bij Slow Escargots

      Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

      Wachtwoord vergeten?

      Nog geen klant bij Slow Escargots?

      • Eerdere bestellingen bekijken
      • Automatisch verstuurgegevens ophalen
      • Track je bestelling
      Nieuw bij Slow Escargots

Ook hagedissen fan van slakkenkwekerij Slow Escargots

Slakkenkwekerij Slow Escargots heeft er een bijzondere nieuwe fan bij: de kaaimanteju van dierentuin Zie-ZOO uit Volkel.

De wat? Kaaimanteju dus, dit is een hagedis die oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika. Het dier heeft veel weg van een krokodil en kan zo’n 120 centimeter lang worden. In het wild eet het dier vaak waterslakken en regenwormen.

In gevangenschap is het nogal een probleem om de kaaimanteju iets anders dan slakken te voeren, want de hagedis is een kieskeurig beest en weigert simpelweg iets anders.

Dus kreeg slakkenkwekerij Slow Escargots onlangs een belletje van dierentuin Zie-ZOO met de vraag of de kwekerij op regelmatige basis escargots wil leveren om de hagedis gelukkig te houden. Aldus geschiedde. Gelukkig is de veeleisende hagedis zeer te spreken over de escargots uit Nieuwaal.

De slakken worden met huisje en al geleverd door de slakkenkwekerij, want zo heeft de kaaimanteju ze het liefst. Hij eet de slakken door een escargot in zijn bek te nemen, het huisje te kraken om vervolgens met zijn tong de harde stukjes uit te spugen.

Overigens is de kaaimanteju niet het enige reptiel dat gelukkig wordt van de slakken van Slow Escargots. Ook particulieren die thuis een slakkenskink hebben, kloppen bij de slakkenkwekerij aan. De slakkenskink is ook een reptiel, die – zoals de naam al zegt – bij voorkeur slakken nuttigt. Dit reptiel is wel een stuk kleiner dan de kaaimanteju. 

Voor Slow Escargots zijn deze bijzondere klanten een goede manier om van overtollige escargots af te komen. Niet alle slakken die in de kas van de slakkenkwekerij rondkruipen, zijn uiteindelijk namelijk geschikt voor de verkoop aan horeca. Sommige escargots blijven bijvoorbeeld te klein, waardoor de kans klein is dat ze een winterslaap overleven. Deze escargots krijgen nu een meer natuurlijke bestemming. 

De kaaimanteju een keer in het echt bekijken? Kijk dan op de site van de Zie-ZOO