• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Nieuw: hommels en aardbeien in de kas

De slakken van Slow Escargots hebben sinds kort gezelschap gekregen van een hommelvolk. De komst van de zoemende kolonie heeft weer te maken met een ander nieuwtje: als experiment heeft onze kweker Lennard ter Hall aardbeien in de kas geplant.

Als bedrijf gevestigd in de Bommelerwaard, bekend om haar vele aardbeienkwekers, vond Slow Escargots dat de rode vruchtjes in haar kas eigenlijk niet konden ontbreken. Bovendien vindt de slakkenkwekerij het belangrijk om haar escargots een grote variëteit aan lekker eten te bieden.

De grote vraag was alleen: lusten de escargots überhaupt wel aardbeien? Het antwoord is ja. Lennard ter Hall heeft dit de afgelopen weken natuurlijk een beetje in de gaten gehouden. “Voor mij is dat de lol van het kweken, om af te toe iets nieuws te proberen. De slakken eten van de aardbeienplanten soms de bloem en een andere keer weer het vruchtje, als deze tenminste de kans krijgt om te groeien. De aardbei hoeft niet eens rood te zijn, ze hebben hem vaak al opgegeten als ‘ie nog groen is. En de jonge blaadjes van de plant vinden ze ook lekker.”

Maar, dan de hommels: deze insecten zijn efficiënte bestuivers van aardbeien. En ook nuttig voor andere planten die Slow Escargots in haar kas heeft groeien, om weer als voedsel te dienen voor de escargots. De kolonie is inmiddels goed ingeburgerd en heeft zich op dit moment enthousiast op de uitbundig bloeiende lavendel gestort. “Het geeft een gezellig geluid in de kas”, vindt Ter Hall.