Slow Escargots Logo

Michel van der Kroft, ’t Nonnetje

 

wie of wat zijn

Slow Escargots

Slow Escargots verkoopt en bereidt onvoorstelbaar mooie en smakelijke slakken waaronder de Gros Gris en de Petit Gris. Een kwaliteitsproduct met vele culinaire toepassingen. Onze slakken zijn op een natuurgetrouwe en duurzame manier gekweekt. Het natuurlijke ritme van de slakken is hierbij het uitgangspunt. Zo worden er geen kunstmatige licht- of warmte bronnen gebruikt, wordt de winterslaap van de slakken gerespecteerd en leggen ze hun eitjes veelal in de volle grond. Gelukkige slakken zijn lekkerder. Dus krijgen onze slakken alle tijd en ruimte, en worden ze gevoerd met o.a. verse bladgroente en kruiden. Niet alleen zijn de escargots hier verzot op, het krachtige groen geeft ze ook een heerlijke en verfijnde smaak.

louise-petit-escargots

Naomi van Es, Louise Petit

soorten

beste slakken van stal

Slow Escargots levert 2 soorten culinaire slakken. De Gros Gris of Helix Aspersa Maxima en de Petit Gris of Helix Aspersa muller ook wel escargots de Provence genoemd. Beide soorten escargots behoren tot de familie segrijnslakken en zijn bij uitstek geschikt voor consumptie.

Gros Gris

Helix Aspersa Maxima

De Gros Gris is een groot formaat slak met een slakkenhuis tot wel 45mm. Deze slak staat vrijwel altijd centraal in een gerecht, het is dé eyecatcher. Afhankelijk van het gerecht wordt bij deze slak soms de leverkrul verwijderd.

Petit Gris

Helix Aspersa

De Petit Gris is een klein en subtiel slakje met een slakkenhuisje van ongeveer 30mm. Dit slakje wordt vaak ter ondersteuning of als garnering gebruikt in een gerecht en is heel goed te combineren met een mooi stuk vlees, vis of gevogelte. Maar past bijvoorbeeld ook heel goed in een slakkensoep of salade.

Gekweekt met geduld

Als de slakken langzaam zijn volgroeid, worden ze geoogst, ontnuchterd en gespoeld. Je kan onze verse escargots dus gelijk bereiden in een mooi slakken recept. Onze verse escargots zijn afkomstig van kleine ambachtelijke slakkenkwekers en komen direct van het land. Dat klinkt misschien logisch, maar vrijwel alle escargots die via de groothandels worden verkocht zijn plof slakken van inferieure rassen. Deze slakken worden in 3 maanden opgefokt met powerfood en diepgevroren verwerkt door conservenfabrieken. Bij Slow Escargots is dit beslist niet het geval. Door de escargots vers en in zijn geheel te bereiden, dus inclusief de leverkrul, hebben onze slakken een bijzonder mooie vorm, een prachtige textuur en een verfijnde aardse smaak. Een kwaliteitsproduct met heel veel culinaire mogelijkheden en onvergelijkbaar met die zwartgeblakerde, smaakloze kauwgomballen uit blik.

Kwaliteit Slakken

Slow Escargots heeft zelf meer dan 11 jaar ervaring in het kweken van onvoorstelbaar mooie en smakelijke slakken en is in Nederland een autoriteit op gebied van culinaire escargots. Regelmatig geven we masterclasses op horecavakopleidingen en zijn we aanwezig op de meest toonaangevende horeca beurzen. We werken graag samen met kleine, duurzame slakkenkwekers en voor de slakkenkaviaar is een samenwerking met een gespecialiseerde partner opgezet. Hierdoor kunnen we altijd de mooiste kwaliteit slakken leveren en continuïteit waarborgen. Niet voor niks mogen wij onze escargots leveren aan vele bekende sterrenchefs, restaurants en bistro’s in Nederland en België.



Joris Bijdendijk, RIJKS®

Super Food

Slakken zijn een verantwoorde keuze. Escargots zijn caloriearm, zitten bomvol eiwitten, aminozuren en mineralen waaronder calcium, fosfaat, magnesium en koper. Daarnaast bevatten slakken minder dan 1% vet. En door de duurzame manier van kweken van onze escargots, is ook het kweekproces nauwelijks tot geen belasting voor het milieu. Uiterst gezond, overheerlijk en verantwoord vlees zonder de carbon foodprint.


Geoffrey van Melick, Oxalis

Slakken bereiden

Slow Escargots bereidt al haar verse escargots zelf op klassiek Franse wijze. Dat betekent langzaam garen op lage temperaturen in krachtige bouillons. Wil je zelf verse slakken garen, hanteer dan de volgende richtlijnen. Kook de verse slakken 7 minuten in ruim kokend zout water. Ontschaal de escargots en verwijder eventueel de leverkrul. Gaar de verse slakken respectievelijk circa 3,5 uur voor de Gros Gris en 1,5 uur voor de Petit Gris op 85°C in een krachtige bouillon. De slakken zijn nu klaar voor verdere bereiding volgens eigen slakkenrecept. Of kijk bij onze slakken recepten voor meer culinaire inspiratie. Wil je meer gemak? Kies dan bijvoorbeeld voor onze voorgegaarde escargots in biologische groentebouillon, onze Escargots de Bourgogne met hemelse kruidenboter of de vers ontschaalde slakken die je in je eigen bouillon kan garen.

Slakken kopen

Slow Escargots levert verse slakken per kilo, deze zijn gespoeld en nuchter en kunnen direct bereid worden in een mooi slakkenrecept. Of kies de voorgegaarde slakken in een biologische groentebouillon als basis voor je slakkenrecept. Daarnaast hebben wij vers ontschaalde escargots per 500gr, chefs kunnen op deze manier gemakkelijk met dagverse slakken koken en zelf de smaak en de mate van gaarheid bepalen. En natuurlijk verkoopt Slow Escargots de Franse klassieker Escargots de Bourgogne. Bereidt in eigen keuken volgens authentiek Frans recept. Dit zijn langzaam gegaarde slakjes geserveerd in een slakkenhuis en gevuld met een hemelse roomboter vol verse kruiden en een scheutje Ricard. 8 minuten in de voor verwarmde oven en smullen maar. Verder leveren wij diverse slakkenbordjes, slakkentangen, slakkenvorkjes, etc.

Particulieren

Bestellen of afhalen bij ons is helaas niet meer mogelijk.

Wil je thuis smullen van onze escargots dan kan dat natuurlijk ook. Hiervoor kan je terecht bij onze partner Crisp, de online supermarkt voor knetter vers eten of vvthuis.nl. Zij brengen je bestelling (gekoeld) thuis wanneer jij dat wilt.

Horeca Slakken

Slow Escargots denkt graag mee met horecaprofessionals die willen koken met slakken. Van de klassieke Franse bistro tot Sterrenrestaurant, voor elk soort bedrijf is er een escargot en een advies op maat. Wij leveren dagelijks escargots door heel Nederland en België. Daarnaast zijn onze verse slakken en producten o.a. verkrijgbaar bij Vanilla Venture in Amsterdam en de Lindenhoff in Baambrugge. Particulieren kunnen ook terecht bij Crisp, de online supermarkt voor knettervers eten. Voor vragen, meer informatie, prijzen of advies kijk op deze site of neem vrijblijvend contact op.


De leverkrul

De Leverkrul

Slow Escargots verkoopt haar slakken in bouillon en het ontschaalde vlees heel bewust met leverkrul. Niet alleen geeft het de slak zijn kenmerkende vorm en een completere smaak, maar vooral ook omdat wij de keuze van het wel of niet gebruiken van de leverkrul graag aan de chef overlaten.

De leverkrul is het binnenste bruine krulletje met eigelig aanhangsel. Dit orgaantje bevat naast de lever ook de nier van de slak. Het is orgaanvlees en heeft een complexere, enigszins wildachtige smaak en is daarom niet in ieder gerecht of smaakcombinatie gewenst. Dit geld overigens alleen voor de Gros Gris. Bij de petit gris zij de orgaantjes zo klein dat de invloed op de smaak is te verwaarlozen.



Jonnie Boer, De Librije

Recepten met onze Slow Escargots

Slow escargots logo reveal