• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Masterclasses van Slow Escargots steeds populairder

Slakkenkwekerij Slow Escargots geeft regelmatig masterclasses over escargots aan aanstaande chef-koks. Zoals onlangs bij Culinair Centrum Beverwijk en vlak daarvoor op de SVO vakopleiding food. En eerder al op de Cas Spijkers Academie. “Ontzettend leuk om te doen, die jongelui zijn zó leergierig.”

Wij van Slow Escargots weten: de culinaire mogelijkheden van escargots zijn eindeloos. Er zijn zoveel heerlijke gerechten te maken met dit prachtige stukje vlees, dat ook nog eens ontzettend duurzaam gekweekt wordt. De carbon footprint van onze slakken is minimaal. Dat verhaal vertellen we natuurlijk graag aan jonge chef-koks. 

Kweker Lennard ter Hall: “Bij de masterclasses merk ik dat veel aanstaande koks nog nooit escargots hebben gegeten. Laat staan dat ze weten hoe ze klaargemaakt moeten worden. Ze staan er heel blanco in.” Ter Hall vertelt hen over zijn kweekproces, maar laat de leerlingen dan ook de basisprincipes van het bereiden van escargots zien. 

Ook de leverkrul van de slak komt dan bijvoorbeeld ter sprake. “Sommige koks verwijderen deze, anderen laten hem liever zitten omdat hij meer structuur geeft. Die keuze is aan de bereider zelf. Ik ben geen kok, ik leg alleen wat uit over het ingrediënt. Ik geef hen de basiskennis mee, als het ware.” 

Natuurlijk werkt Ter Hall in de masterclasses met de slakken van zijn kwekerij. “Als ik klaar ben met mijn uitleg, mogen ze dan zelf aan de slag. Het is ontzettend leuk om te doen, die jongelui zijn zó leergierig.” En natuurlijk, hoopt de kweker dat zijn enthousiasme aanstekelijk werkt. “Dat ze later, als ze in hun eigen keuken staan, een keer terugdenken aan die masterclass. En dan denken: slakken, daar moet ik een keer wat mee.” 

Ook interesse in een masterclass van Slow Escargots? Neem dan contact op via lennard@slowescargots.nl.