• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Kijkje in de nieuwe kas van slakkenkwekerij Slow Escargots

Na hun winterslaap werden de slakken van slakkenkwekerij Slow Escargots begin dit jaar plotsklaps wakker in een nieuwe omgeving. Terwijl zij lekker lagen de slapen, zijn wij namelijk verhuisd naar een andere locatie in Nieuwaal. Tijd voor een kijkje achter de schermen.

Slakkenkwekerij Slow Escargots is verhuisd naar een kas van zo’n 1.800 m². Pakweg zes keer groter dan de eerste locatie waar de kwekerij ooit begon. Toch willen we als bedrijf niet zozeer groter groeien. Slow Escargots heeft niet de ambitie om een bulkproducent te worden. In tegendeel. We willen de beste slakken kweken, niet de meeste. En in onze nieuwe kas kunnen we onze manier van werken juist nog een tikkeltje natuurgetrouwer en ambachtelijker maken. We hebben er namelijk ruimte voor een eigen moestuin. 

Hiervoor was op de oude locatie geen plaats, dus waren wij afhankelijk van andere kwekers. In onze nieuwe kas hebben we echter zeeën van ruimte om zelf heel veel lekkers voor de slakken te kweken. Denk aan: snijbieten, zonnebloemen, wilde bloemen en natuurlijk een hele serie kruiden. Uiteindelijk doel is te zorgen dat de slakkenkwekerij naast volledig biologisch ook in grote mate zelfvoorzienend is.

Proeverij 

Daarnaast is onze nieuwe locatie ook heel goed geschikt voor het organiseren van proeverijen en rondleidingen. Slakkenkwekerij Slow Escargots krijgt namelijk steeds meer aanvragen van organisaties en bedrijven die graag langs willen komen om naar ons verhaal te luisteren. 

Niet alleen ons natuurgetrouwe kweekproces spreekt mensen aan, het verhaal over het ontstaan van Slow Escargots lijkt veel mensen te inspireren. En ook dat willen wij natuurlijk graag delen. 

Het ontvangen van groepen was in de oude kas in principe wel mogelijk, maar niet ideaal. In onze nieuwe kas hebben we echter elektriciteit, een keukentje en er is zelfs een toiletvoorziening. Bovendien hebben we zowel binnen als buiten stoelen en tafels geplaatst. 

Wil jij met je bedrijf of vereniging een keer langskomen bij de slakkenkwekerij voor een proeverij met een verhaal? Dat kan! Vraag meer informatie aan via lennard@slowescargots.nl.