• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Jamsessie van Slow Escargots steeds professioneler

Het is inmiddels een beproefd concept: zet een aantal chef-koks bij elkaar met wat uitdagende ingrediënten en laat hen ermee jammen. Het levert de meest creatieve gerechten op. Dit is: de jamsessie van slakkenkwekerij Slow Escargots. Afgelopen mei werd alweer de vierde editie georganiseerd. Kweker en organisator Lennard ter Hall: “Het was wéér fantastisch.”

Dat het evenement steeds professioneler wordt, is wel te merken aan de deelnemers. Dit jaar meldden chef-koks van Parkheuvel, Bodon en Bougainville zich in Nieuwaal. Ook restaurantverenging Euro-Toques was aanwezig. En als sponsors waren delicatessengroothandel Vanilla Venture, visleverancier Jan van As en SPA Nederland aan het evenement verbonden. PUURgroenten stelde daarnaast onder meer eetbare bloemen en kruiden beschikbaar. En het servies kwam van Proper Products. Lennard: “Je ziet echt dat het evenement groeit, dat is mooi om te zien.” 

De culinaire jamsessie heeft natuurlijk elk jaar een thema. Vorig jaar werden de deelnemers uitgedaagd om met wild en slakken iets te maken. Dit jaar was het thema: vis én escargots. “Twee ingrediënten die nog net niet voor elkaar zijn gemaakt”, geeft Lennard aan. 

Elke jamsessie heeft ook een winnaar, deze keer waren dat James Maros en Rijk Juten van JustHoreca. Zij maakten drie kleine gerechtjes: scheermes aangemaakt met vinaigrette met chorizo, slakkeneitjes, dille en aardbei, een kort gepekelde makreel met petit gris, koriander en een saus van coquillebaard en kuit en tot slot een rauwe coquille met jus de escargots en klaverzuring. 

Toch, benadrukt Lennard, gaat de jamsessie om meer dan alleen koken. “Het gaat ook om het netwerken. Even een babbeltje maken. Zo vaak hebben chef-koks niet de kans om even rustig met elkaar bij te praten.” 

Slow Escargots wil ook volgend voorjaar weer een jamsessie organiseren. Alleen nog even een thema verzinnen voor deze lustrumeditie. Ook meedoen? Meld je aan via lennard@slowescargots.nl. Zie voor meer foto's op onze Facebookpagina