• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Jamsessie Slow Escargots en Vanilla Venture groot succes

Ruim dertig veelal jonge chef-koks werden maandag in Nieuwaal uitgedaagd iets lekkers te maken met escargots, wild en vergeten groenten. Welkom op de jamsessie van slakkenkwekerij Slow Escargots en Vanilla Venture.

Het was chaos. Maar goede chaos. Culinaire chaos. Lennard ter Hall blikt euforisch gestemd terug op de jamsessie die maandag plaatsvond op zijn slakkenkwekerij: “Die koks ging helemaal los. De één ging buiten op zoek naar hooi om iets in te roken. De ander trok een snijbiet uit de grond om mee te koken. Weer een ander liep met takken te slepen, omdat hij daar iets mee wilde qua presentatie.” 

Vanilla Venture en slakkenkwekerij Slow Escargots organiseerde al één keer eerder een dergelijke jamsessie. Het doel: de creativiteit van chef-koks prikkelen en hen de gelegenheid geven om te koken met bijzondere ingrediënten. Lennard legt uit: “Het is niet de bedoeling dat ze een recept gaan koken, nee: ze moeten echt iets nieuws bedenken.” 

Ze mogen dan ook aan de gang met bijzondere producten. Delicatessengroothandel Vanilla Venture zorgde maandag bijvoorbeeld voor truffels, ganzenlever en er waren verschillende soorten wild aanwezig, zoals duif, eend en fazant. Niet te vergeten de escargots van slakkenkwekerij Slow Escargots. 

Ree

Ook Ellen Mookhoek van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging was present op de slakkenkwekerij, zij hielp met het uitbenen van het ree dat ze had meegebracht. Mookhoek is ook bekend van de Brede Moestuin, ze is expert in het vinden van eetbare, wilde planten en ze begeleidt bijvoorbeeld ook moestuinprojecten door het hele land. 

De aanwezige chef-koks werden maandag uitgedaagd om iets lekkers te maken met escargots, wild en vergeten groenten. Dat zorgde voor creatieve gerechten. Zo werd er een waanzinnig gerecht met ree en escargots gemaakt. Ook de combinatie van fazant, duif en escargots bleek een schot in de roos. Maar de absolute winnaar volgens slakkenkwekerij Slow Escargots en Vanilla Venture was een ogenschijnlijk simpel gerechtje met een pastinaakpuree, witlof en een escargots. 

Vanilla Venture en slakkenkwekerij Slow Escargots willen in april weer een jamsessie organiseren, dan natuurlijk met een ander thema. Doel is wel de sessies kleinschalig en intiem te houden. “Er hing nu een bijzondere soort chemie in de lucht, dat willen we de volgende keer weer.”