• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Honderd chef-koks op de koffie bij Slow Escargots

Slow Escargots krijgt maandag 29 april bezoek van zo’n honderd chef-koks. Ze komen in verband met de clubdag van Euro-Toques - de grootste restaurantvereniging van Nederland - langs op de slakkenkwekerij.

Lennard ter Hall mag bovendien op maandag 8 april zijn heerlijke slakken al presenteren op de algemene ledenvergadering van Euro-Toques. Als een voorproefje op de clubdag, als het ware. Op de vergadering mogen de deelnemers smullen van een klein Frans gerechtje, gemaakt met de Nieuwaalse escargots.

Euro-Toques
Slow Escargots werd in 2016 lid van Euro-Toques. Een unicum: tot die tijd werden alleen restaurants toegelaten, Lennard ter Hall was de eerste kweker die tot de culinaire eliteclub mocht toetreden.

Restaurants die zich bij Euro-Toques hebben aangesloten, moeten zich houden aan een ‘code van eer’, dat wil zeggen dat de chef-koks alleen werken met natuurlijke en bij voorkeur streek- en seizoensgebonden producten. Oprichter was de Franse chef-kok Paul Bocuse, die hiermee het toenemende gebruik van kunstmatige toevoegingen tijdens het koken - oftewel: pakjes en zakjes - een halt wilde toeroepen.

Het is een missie die Slow Escargots op het lijf is geschreven. De kwekerij respecteert bijvoorbeeld de natuurlijke winterslaap van haar escargots, maakt geen gebruik van onnatuurlijke hulpmiddelen zoals pesticiden of antibiotica en ook niet van kunstmatige licht- en warmtebronnen. Respect voor het natuurlijke ritme van de slakken staat voorop. Deze ambachtelijke, duurzame werkwijze sluit naadloos aan bij de filosofie van Euro-Toques.

De clubdag van Euro-Toques start bij het Zaltbommelse restaurant La Provence, van waar de luxe touringcar vol chef-koks vertrekt naar Slow Escargots. Lennard ter Hall geeft een rondleiding op zijn kwekerij en enkele kokende bestuursleden maken ondertussen ook nog eens een paar heerlijke gerechten met de escargots. Tot slot gaan de koks ook nog bij melkveehouderij Den Eelder op bezoek. Dat belooft een smakelijke dag te worden.