• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Culinaire jamsessie bij Slow Escargots was weer 'magisch'

Chef-koks uit heel Nederland kwamen afgelopen maandag naar Nieuwaal voor de derde culinaire jamsessie van slakkenkwekerij Slow Escargots en delicatessengroothandel Vanilla Venture. Volgens Slow Escargots-eigenaar Lennard ter Hall was de sfeer weer “magisch”.

Er was dit keer lam en ganzenvlees aanwezig. Ook de asperges – volop in het seizoen – ontbraken niet. Vanilla Venture had daarnaast een uitgebreide collectie kruiden en specerijen meegebracht. Slakkenkwekerij Slow Escargots zorgde natuurlijk voor de slakken. De uitdaging voor de aanwezige chef-koks was om met de aanwezige ingrediënten een creatief gerecht te maken, waarin de slakken van een Slow Escargots goed tot hun recht komen. 

Chef-koks worden echt op hun creativiteit teruggeworpen, want er is geen fancy keuken aanwezig in de kas van de slakkenkwekerij. Alleen een klein kookplaatje, een oventje en – oké dan – een Green Egg. Lennard vertelt: “Buiten stoken we dan een houtvuur, daar wordt dan ook het nodige op klaargemaakt.” Volgens de slakkenkweker was de sfeer “magisch”. Hij vertelt: “Er komen echt koks van heinde en ver op af, van Hengelo tot Leiden komen ze naar de slakkenkwekerij. We vragen aan iedereen om wat moois te maken en aan het einde van de dag mogen de koks hun gerechtje presenteren.”

Dan kiest een jury ook een winnaar. Deze keer zat naast Lennard ook Bas Zomer van Proper Products in de jury. Hoewel de wedstrijd volgens Lennard van slakkenkwekerij Slow Escargots niet al te serieus moet worden genomen. “Het is een ludieke wedstrijd, het gaat meer om de uitdaging dan om het winnen.” 

Maar, ere wie ere toekomt: Douwe Verschuur en Dmitri Walraven van restaurant Pollevie maakten volgens Lennard en Bas het mooiste gerecht van de deelnemers. Lennard licht toe: “Zij hadden niet gekozen voor het lamsvlees, maar juist voor de ganzenborst. Zij combineerden dat mooi met de escargots uit onze slakkenkwekerij. En daarbij hadden ze kruiden buiten gezocht. Alles wat onze slakken dus eten, lag ook op het bord. Het was echt een ‘circle of life’, heel mooi. Zij presenteerden het als een ‘onkruidmenu’, vol met ingrediënten die veel mensen beschouwen als niet eetbaar.”   

Vanilla Venture en slakkenkwekerij Slow Escargots kijken alweer uit naar de volgende jamsessie. Deze vindt in het najaar plaats. Nog nieuwsgierig naar de terugblik op de vorige jamsessie, lees dit verslag hier.