• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Clubdag van Euro-Toques bij Slow Escargots een groot succes

De kas van Slow Escargots stroomde maandag 29 april vol met chef-koks vanuit het hele land. De clubdag van de illustere restaurantvereniging Euro-Toques was een groot succes.

Terwijl kweker Lennard ter Hall de aanwezige chef-koks vertelde over zijn filosofie, bereidden enkele bestuursleden van Euro-Toques allerlei heerlijke gerechten met de volop aanwezige escargots. Sommige koks hadden thuis al wat voorbereidingen gedaan, anderen draaiden ter plekke een kleine maaltijd in elkaar.

Zo waren er escargots met couscous, een ander maakte verse pasta met kaas en slakjes. Eén kok had zelfs een paté gemaakt met gevogelte en escargots. Ook was er een gerecht waarbij scheermessen en slakken gecombineerd werden. Mark Haasdijk van de Champagnist zorgde voor een bijpassende wijn bij elk gerecht. Er werd heerlijk gegeten.

Clubdag
Euro-Toques is een restaurantvereniging die zich uitspreekt tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Restaurants die aangesloten zijn bij Euro-Toques verbinden zich aan een ‘code van eer’, ze maken bij voorkeur gebruik van natuurlijke producten en werken op ambachtelijke wijze – oftewel: zonder pakjes en zakjes. Veel leden van Euro-Toques maken ook graag gebruik van streek- en seizoensproducten.

Slow Escargots werd in 2016 toegelaten tot Euro-Toques. Uniek: tot dat moment werden alleen restaurants toegelaten. De vereniging houdt regelmatig een clubdag om leden met elkaar kennis te laten maken.

Naast Slow Escargots werd ook La Provence in Zaltbommel en zuivelboerderij Den Eelder in Well bezocht tijdens de clubdag.