• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

De leverkrul: wat is het precies en wat kan je ermee?

Slakkenkwekerij Slow Escargots verkoopt naast levende slakken ook rauw ontschaald vlees, slakken in biologische groentebouillon en kant en klare bordje escargots met kruidenboter. De slakken die wij leveren zijn helemaal compleet, dat wil zeggen: inclusief de leverkrul. Dat levert soms wat vragen op, bij zowel particulieren als chef-koks. Wat is zo’n leverkrul nu precies en wat kan je ermee?

Allereerst: slakkenkwekerij Slow Escargots verkoopt haar slakken heel bewust mét leverkrul. Niet alleen geeft het de slak zijn kenmerkende vorm en een completere smaak, maar vooral ook omdat wij de keuze van het wel of niet verwijderen van de leverkrul graag aan de bereider zelf willen overlaten. Wij zijn immers ‘maar’ de kweker en niet de chef-kok.  

De leverkrul is het achterste gedeelte van de slak.

Wat is de leverkrul precies? De leverkrul van de slak is het achterste stuk van de slak en omvat onder meer de nier en levertje van het diertje. Zoals de naam al zegt, is dit gedeelte te herkennen als een klein bruin krulletje.

Qua smaak geeft de leverkrul het slakkenvlees iets meer body. Het is een wat complexere smaak, enigszins vergelijkbaar met wild. Daarnaast geeft de leverkrul de slak zijn herkenbaarheid.

Leverkrul verwijderen of niet?

Slakkenkwekerij Slow Escargots vindt: de keuze voor het wel of niet verwijderen van de leverkrul is aan de chef-kok. Het hangt vooral van het recept en de eter af welke keuze er gemaakt wordt.

Het verwijderen van de leverkrul is heel simpel.

Voor mensen die nog nooit of slechts zelden escargots hebben gegeten, is het wellicht prettiger om slak zonder leverkrul te serveren. Het gerecht is zo toegankelijker voor de minder ervaren slakkeneter. Aan de andere kant: zonder leverkrul verliest de slak wel textuur en een stukje smaakbeleving.

Zonder leverkrul verliest de slak wel een stukje herkenbaarheid.
Direct escargots kopen? Klik hier!