• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots

Op bezoek bij Slow Escargots

 

Nieuwsgierig geworden naar de unieke aanpak van Slow Escargots? De slakkenkwekerij zet op verzoek haar deuren open voor bezoekers. Tijdens een proeverij op locatie leren deelnemers in circa anderhalf uur tijd álles over slakken. Van voortplanting en voeding tot de winterslaap. 

Ook het kweekproces van Slow Escargots komt aan bod. De kwekerij laat zich leiden door het ritme van de slakken. En schotelt haar escargots uitsluitend  onbespoten groente, fruit en verse kruiden voor. Dit groen wordt ook nog eens in de kas zelf verbouwd . 

Eigenaar Lennard ter Hall vertelt mensen graag over zijn streven om in hoge mate zelfvoorzienend te zijn. En waarom hij gelooft dat escargots weleens het voedsel van de toekomst zou kunnen zijn. 

Daarnaast vertelt hij ook hoe hij jaren geleden de kwekerij begon. Hoe hij zijn baan opzegde, naar het platteland trok en zijn droom werkelijkheid maakte. Inmiddels is zijn kwekerij de grootste van het land en levert hij zijn producten aan diverse sterrenrestaurants. Dit verhaal – zo merkt Lennard – inspireert veel mensen om ook over hun eigen dromen na te denken. 

Slow Escargots  is begin 2016 verhuisd naar een  oude nostalgische kas , die zich goed leent voor het kweken van slakken en voor proeverijen met een verhaal. Er zijn voldoende zitplaatsen – zowel binnen als buiten, er is een toilet. En er is zelfs een bescheiden keuken om lekkernijen in klaar te maken. Immers: wat is een proeverij zonder een hapje en een drankje? 

Ook is er meteen gelegenheid om producten van Slow Escargots aan te schaffen. Deze proeverij met een verhaal is wel alleen te boeken vanaf vijftien personen en op afspraak. Prijs is 14,50 euro per persoon. Meer informatie is te verkrijgen bij Lennard ter Hall: 06-22503586 en lennard@slowescargots.nl. 

Slow Escargots ligt in de Bommelerwaard op de grens tussen Gelderland en Noord-Brabant en op 10 autominuten van Zaltbommel en de A2.

Kijk voor meer nieuws op de Facebook-pagina van Slow Escargots: www.facebook.com/slowslakken