• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Slow Escargots

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Slow Escargots?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Slow Escargots
Direct escargots kopen? Klik hier!

Escargots kopen: wat je moet weten

Escargots kopen? In de webshop van Slow Escargots is een breed aanbod escargots te koop. Van levende slakken tot escargots in bouillon. Kwekerij Slow Escargots verkoopt zelfs als enige in het land vers slakkenvlees zonder toegevoegde kruiden. Rechtstreeks afkomstig van het Gelderse land, gevoed met heerlijke kruiden, gekweekt met geduld. En binnen twee werkdagen in huis.

Maar waarom zou je escargots kopen bij Slow Escargots, als je ze ook gewoon in de supermarkt kunt vinden? Simpel: omdat je een bewuste consument bent. Dus je wilt escargots kopen waarvan duidelijk is waar ze vandaan komen, hoe ze gekweekt zijn en hoe ze in een potje terecht zijn gekomen.

Escargots kopen? Slow Escargots heeft een heerlijk aanbod in haar webwinkel.

Verantwoorde escargots kopen: een uitdaging

Bij Slow Escargots is dat glashelder. De slakken worden direct van het land verwerkt voor de verkoop. Dit in tegenstelling tot de escargots uit de supermarkt, die vaak een lange reis achter de rug hebben. Tijdens een dergelijk transport worden de slakken ingevroren, omdat ze anders zouden bederven. Door deze ijzige transporten verliezen de weekdieren vorm, smaak en bite.

Bovendien is het bij de ingeblikte ‘bulkslakken’ dikwijls onduidelijk waar de dieren vandaan komen en zelfs om welke soort het gaat. Een paar Franse termen op het etiket doet al snel vermoeden dat de escargots rechtstreeks uit Frankrijk zijn geïmporteerd. De meeste slakken uit blik komen echter uit lagelonenlanden, om de verkoopprijs te drukken.

En qua soort worden veel escargots verkocht als wijngaardslak, terwijl het in werkelijkheid om bijvoorbeeld agaathslakken gaat. Een snelgroeiende slak die binnen korte tijd een flinke omvang kan bereiken. Populair bij haastige kwekers, zoals een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde in 2015 aan het licht bracht. 

Dus: Slow Escargots

Dan Slow Escargots. Waar consumenten meer dan welkom zijn om eens rond te kijken op de kwekerij. Waar kweker Lennard ter Hall stap voor stap uitlegt hoe zijn escargots van het land in de webshop belanden.  De liefhebbers die hier hun escargots kopen, weten dat ze een kakelvers, verantwoord product in handen hebben. Dan weet je tenminste wat je eet.

Direct escargots kopen? Klik hier!