• Mijn account
    • (X) Inloggen

      Ik ben al klant bij Slow Escargots

      Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

      Wachtwoord vergeten?

      Nog geen klant bij Slow Escargots?

      • Eerdere bestellingen bekijken
      • Automatisch verstuurgegevens ophalen
      • Track je bestelling
      Nieuw bij Slow Escargots

Escargotkruiden: Slow Escargots onthult het ultieme recept

Je hebt laatst heerlijk gekruide escargots uit de oven op in een restaurant. Maar hoe kan je dat gerecht nu thuis namaken, met de juiste escargotkruiden? Slow Escargots onthult het recept voor het meest bekende gerecht met slakken: escargots uit de oven met zelfgemaakte kruidenboter.

Allereerst: sommige groothandels verkopen escargotkruiden in poedervorm. Deze ‘kruiden’ bevatten veel zout en toegevoegde smaakversterkers. De escargots van Slow Escargots verdienen een stuk beter dan een dergelijk chemisch poedertje. Bovendien is het ook nog eens heel makkelijk om een smakelijk gerecht te maken met verse ingrediënten.

Kruidige escargots uit de oven

De slakken van Slow Escargots hebben sowieso hun hele leven al verse kruiden gegeten. Hierdoor hebben ze een unieke, verfijnde smaak gekregen. Bovendien: ze zijn kakelvers. Dus: koop je slakken in de webshop van Slow Escargots. Voor dit recept heb je één potje met zo’n twaalf escargots nodig. Maak vervolgens een dag van tevoren alvast de boter met de escargotkruiden klaar. Hiervoor heb je nodig: 

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse peterselie
  • citroensap
  • peper en zout

Maak van bovenstaande ingrediënten een heerlijke kruidenboter. Breng nog een beetje op smaak met peper en zout. En laat dit een nachtje staan. Dit zorgt ervoor dat de ingrediënten wat meer op elkaar inwerken en de escargotkruiden beter tot hun recht komen.

Verwarm de oven vervolgens voor op 200 °C of gasovenstand 4. Laat één potje escargots van Slow Escargots uitlekken. Maak de bijgeleverde slakkenhuisjes schoon in kokend water. En vul de huisjes vervolgens eerst met een beetje van de boterige escargotkruiden, stop vervolgens de slak in de schelp en top weer af met een royale laag kruidenboter.

De slakken mogen vervolgens met de opening naar boven voor vier of vijf minuten in de oven. Dit lukt het beste op een slakkenschaaltje. Als de boter begint te schuimen, is het gerecht klaar.

Sjalot, knoflook en peterselie zijn de meest traditionele escargotkruiden. Maar je kunt het gerecht ook een Aziatische draai geven. Met bijvoorbeeld gember, sojasaus en citroengras. Kijk voor meer inspiratie op de site van Slow Escargots voor meer recepten.